Fremskrittspartiet. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

Flere fylkeslag i Frp, deriblant Rogaland, ber nå sentralstyret i partiet om å vurdere en nedleggelse av Oslo Frp etter omstridte utspill fra Geir Ugland Jacobsen.

Geir Ugland Jacobsen, som i vinter ble valgt til ny leder i Oslo Frp, sa i helgen til Finansavisen at han er usikker på om Siv Jensen bør ha topplasseringen på Oslo-listen til valget neste år.

I kjølvannet av dette har det funnet sted en mobilisering i flere fylkeslag for å slå ring om Siv Jensen. Det skriver Stavanger Aftenblad.

annonse

Les også: Frp-topp usikker på Siv Jensen som stortingskandidat

Opprop

Fylkesleder Svein Erik Indbjo i Rogaland Frp har sammen med fylkeslederne i Vestland Frp og Møre og Romsdal Frp formulert et opprop som er tilsendt andre fylkesledere i partiet. Ifølge Stavanger Aftenblad skal også fylkeslagene i Viken og Trøndelag ha stilt seg bak dette.

annonse

– Når Oslo Frp utad fronter en annen politisk retning enn den landsmøtet har vedtatt, så bidrar Oslo Frp til en svært unødvendig splittelse i partiet, heter det i oppropet.

Usikkerhet

Det fremgår av oppropet at fylkeslagene ber sentralstyret vurdere å oppløse Oslo Frp dersom usikkerheten som er skapt, ikke forsvinner.

Til Aftenbladet sier fylkesleder Jacobsen at han nesten ikke klarer å ta oppropet seriøst.

– Vi ber ikke om at det umiddelbart skal endres på noen ting, men framover mener vi det bør gjøres visse justeringer i det nye programmet som skal gjelde for 2021–2025, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon