- Resett - https://resett.no -

Flere Frp-lag ber sentralstyret vurdere å legge ned Oslo Frp

Flere fylkeslag i Frp, deriblant Rogaland, ber nå sentralstyret i partiet om å vurdere en nedleggelse av Oslo Frp etter omstridte utspill fra Geir Ugland Jacobsen.

Geir Ugland Jacobsen, som i vinter ble valgt til ny leder i Oslo Frp, sa i helgen til Finansavisen [1] at han er usikker på om Siv Jensen bør ha topplasseringen på Oslo-listen til valget neste år.

I kjølvannet av dette har det funnet sted en mobilisering i flere fylkeslag for å slå ring om Siv Jensen. Det skriver Stavanger Aftenblad [2].

annonse

Les også: Frp-topp usikker på Siv Jensen som stortingskandidat [3]

Opprop

Fylkesleder Svein Erik Indbjo i Rogaland Frp har sammen med fylkeslederne i Vestland Frp og Møre og Romsdal Frp formulert et opprop som er tilsendt andre fylkesledere i partiet. Ifølge Stavanger Aftenblad skal også fylkeslagene i Viken og Trøndelag ha stilt seg bak dette.

annonse

– Når Oslo Frp utad fronter en annen politisk retning enn den landsmøtet har vedtatt, så bidrar Oslo Frp til en svært unødvendig splittelse i partiet, heter det i oppropet.

Usikkerhet

Det fremgår av oppropet at fylkeslagene ber sentralstyret vurdere å oppløse Oslo Frp dersom usikkerheten som er skapt, ikke forsvinner.

Til Aftenbladet sier fylkesleder Jacobsen at han nesten ikke klarer å ta oppropet seriøst.

– Vi ber ikke om at det umiddelbart skal endres på noen ting, men framover mener vi det bør gjøres visse justeringer i det nye programmet som skal gjelde for 2021–2025, sier han.

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474