Verdensmester Lewis Hamilton skal kjøre i heldekkende sort i kampen mot rasisme når Formel 1 starter opp igjen fredag. Foto: AP Photo/Rick Rycroft/NTB scanpix
annonse
annonse

Verdensmester Lewis Hamilton og Valtteri Bottas kommer til å kjøre i heldekkende svarte Mercedes-biler i årets formel 1- sesong.

Stuntet skal vise et standpunkt mot rasisme, ifølge NTB.

Mercedes har som regel kjørt med sine berømte «silver arrows»-biler, men endrer nå til et heldekkende sort design. Hamilton og Bottas kommer også til å kjøre i svarte antrekk.

annonse

– Vi har valgt å kjøre i en heldekkende sort bil som et offentlig løfte om å forbedre mangfoldet i laget vårt – og med et klart standpunkt om at vi er imot rasisme og alle former for diskriminering, sier de til Sky Sports.

Les også: Black Lives Matter: Marxisme, kaos og apartheid

Hamilton har avslørt planer om å lansere «The Hamilton Commission» for å åpne opp for at fargede studenter kan få en vei inn i idretten.

annonse

– Jeg har selv opplevd rasisme i mitt liv og sett familie og venner oppleve rasisme, og jeg snakker fra bunnen av hjertet når jeg ber om endring, sier Hamilton.

Les også: Lewis Hamilton blir vegetarianer for å redde miljøet – lar hundene sine fly med privatjet

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon