President Trump klarte å stoppe vandalisering av statuer i USA. Foto: NTB.
annonse
annonse

Donald Trump klarte å stoppe hærverk av statuer etter twitter-innlegg.

Over flere dager ble statuer av historiske mennesker i USA revet ned og vandalisert av aktivister tilhørende Black Lives Matter-bevegelsen.

Til og med en statue av en nordmann som kjempet for å befri slavene ble revet ned. I San Fransisco klarte aktivistene å rive ned en flere hundre år gammel statue av en spansk prest. Begge statuene ble stemplet som rasistiske av de sinte opprørerne.

annonse

Les også: Black Lives Matter-profil  vile rive ned statuer av Jesus

Seier for Trump

Men plutselig stoppet vandaliseringen etter en twitter-melding fra Trump.

annonse

– De som vandaliserer eller ødelegger ethvert monument, statue eller føderal eiendom kan straffes med opptil ti år i fengsel, skrev presidenten i en advarsel.

Meldingen fra Trump ble hørt og aktivistene ble redde.

– Siden innføringen av en meget kraftig 10 års fengselsstraff på dem som vandaliserer monumenter, statuer osv, med mange mennesker som ble arrestert over hele landet vårt, har vandalismen stoppet fullstendig. Takk skal dere ha!, skrev presidenten på twitter.

73-åringen har også lagt ut flere meldinger på twitter der han har bedt om hjelp til å identifisere personer som har gjort hærverk på statuer.

Hittil har fire personer blitt identifisert for å ha prøvd å rive ned en statue av den tidligere presidenten Andrew Jackson. De risikerer nå ti år i fengsel.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon