Geir Ugland Jacobsen. Foto: Geir Furuseth
annonse
annonse

– Ikke akseptabelt, mener Frp-leder Siv Jensen om lokallagslederens utspill om å vrake henne fra topplassering på Oslo-listen til valget neste år.

Geir Ugland-Jacobsen, nyvalgt leder av Oslo FrP, sa i helgen til Finansavisen at han er usikker på om Jensen bør toppe listen. Dette får Jensen til å reagere.

Siv Jensen holder fast på at hun har bred støtte i partiet. Nå forventer hun at Oslo Frp innordner seg partiets linje om å være et liberalistisk folkeparti.

annonse

– Dette er en liten gruppering i Oslo, som velger å prøve å overse alle de vedtak og strategier som resten av partiet har valgt. Det er jo selvfølgelig ikke akseptabelt, sier Jensen til NRK.

Les også: Oslo Frps nye leder Geir Ugland Jacobsen: Resett er komplementær

Jensen viser til at det er lang tradisjon for at den landsmøtevalgte ledelsen topper valglistene i sitt lokallag, og sier at hun forventer at Oslo Frp innordner seg den retningen som er valgt på landsmøtet.

annonse

– Det er sånn at når Fremskrittspartiets landsmøte vedtar politikk, strategi og partiledelse så er det noe man forventer at hele partiet slutter opp om og legger til grunn, sier Jensen.

Les også: Frp-topp usikker på Siv Jensen som stortingskandidat

Ugland-Jacobsens har foreslått at partiet bør bevege seg i en mer nasjonalliberalistisk retning, og bli et «patriotisk fyrtårn». Men Jensen er ikke enig:

– Nei, jeg enig i at Fremskrittspartiet skal være et liberalistisk folkeparti som skal fortsette å kjempe for enkeltmenneskers interesser og ivareta nasjonens interesser på en best mulig måte.

– Fremskrittspartiet er et liberalistisk folkeparti, og det har vi vært i alle år. Jeg har ikke registrert at det er noe flertall i Fremskrittspartiet som ønsker det annerledes, sier Jensen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon