IS-kvinne med rød neglelakk feller noen tårer i et intervju med NRK. Skjermbilde Dagsrevyen.
annonse
annonse

I en artikkel som ellers dreier seg om å gjenreise multikulturalismen som prosjekt, kommer samfunnsforsker Olav Elgvin (39) med en klar dom om norske journalister i de etablerte mediene: De lider av «islamofobi», skriver han.

– Har du aldri blitt oppringt av journalister? Aldri? Jeg kunne nesten ikke tro det jeg hørte, starter han en kronikk i Klassekampen.

Han hadde snakket med en kollega av seg i akademia, som i likhet med Elgvin forsket på islam. Hun hadde «kunnskap som på mange områder langt overgikk min egen,» skriver han.

annonse

Men det var en hake. Hun var «muslim og gikk med hijab».

– I motsetning til meg var hun muslim og gikk med hijab. Jeg hadde flere ganger henvist journalister videre til henne, hvis jeg mente at hun var bedre kvalifisert enn meg til å uttale seg om et gitt tema, skriver han i en kronikk i Klassekampen.

Les også: Lars Gule er kritisk til at forskere og journalister tar avstand fra IS-kvinnen

Men det Elgvin oppdaget, var at ingen tok kontakt med henne. Hun hadde «aldri blitt oppringt».

annonse

– De fleste andre islamforskere jeg henviste journalister til, hadde ofte blitt kontaktet. Den eneste mulige forklaringen jeg kunne finne var at hun var muslim og gikk med hijab, skriver han og konkluderer:

– Jeg kunne ikke kalle dette noe annet enn islamofobi.

Og dette er altså ikke Lars Gule som uttaler seg om journalister i Resett og Document. Det er FAFO-forsker Olav Elgvin som uttaler seg om norske journalister i NRK, TV 2, Aftenposten, Dagsavisen, VG og Dagbladet. Journalister som har jobbet i årevis med Elgvins kompetanseområde på islam og innvandring.

Disse mainstream-journalistene i Norge lider av «islamofobi», konkluderer Elgvin.

Hva sier kommentarfeltet i Resett til det?

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon