Jæren tingrett i Sandnes. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
annonse
annonse

Dette er en nyhetsoversikt fra Resett med løpende hendelsesnyheter.


16.35: En 21 år gammel mann er dømt til fire og et halvt års fengsel for overgrep mot sin tidligere kjæreste. To av dem skjedde da jenta var 13 år, ifølge dommen.

Mannen ble i Jæren tingrett dømt for to ganger å ha forgrepet seg på den fire og et halvt år yngre jenta da hun var 13 og han selv var 18, skriver Stavanger Aftenblad.

annonse

16.37: Politiet har pågrepet mannen som har rømt fra A-hus på Lørenskog.


15.20: Den omkomne mannen i 50-årene som onsdag i forrige uke ble funnet ved Fyksesund, er den samme som det ble søkt etter fra mandag 22. juni, bekrefter politiet.

Mannens pårørende er varslet, opplyser leder for kommunikasjonsstaben i Vest politidistrikt, Arne Lutro, i en pressemelding.

annonse

Mandag 22. juni ble det igangsatt leteaksjoner i området Vollavik og ut mot Tjoflot. Mannen ble funnet og identifisert onsdag, skriver NTB.

Savnet mann funnet død i Fyksesund. Foto: OpenStreetMap

13.23: En to år gammel gutt fikk i seg en overdose av stoffet GHB i sin mors leilighet i Østfold. Gutten overlevde, men moren er nå dømt til sju måneders fengsel.

Den nå 36 år gamle moren må også betale en oppreisningserstatning på 125.000 kroner til sin egen sønn, skriver Moss Dagblad om dommen som ble avsagt 21. juni. Kvinnen har valgt å anke dommen.

Hendelsen skjedde 9. juli 2017 etter at foreldrene noen dager tidligere hadde fått opphevet et vedtak som plasserte gutten i fosterhjem.

Kvinnen ble dømt i Moss tingrett. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

11.56: Politiet i Finnmark bekrefter at en person er funnet død etter brannen i Vadsø mandag morgen.

annonse


11.08: Mannen som er tiltalt for å ha drept sin nabo på Bjørndal i Oslo i fjor, erkjenner ikke straffskyld. 41-åringen hevder han var utilregnelig.

Det var 6. februar i fjor at politiet tok seg inn i en leilighet på Bjørndal etter en bekymringsmelding fra arbeidsgiveren til Ramilem Kamal (42), skriver NTB.

Ifølge tiltalen ble Kamal knivstukket gjentatte ganger i halsen og på overkroppen. Hun døde av forblødning og av skader på luftrøret.

– Han er fortsatt psykotisk etter et år, og han går på sterke antipsykotiske medisiner. Jeg jobber med saken for å underbygge at de sakkyndige har tatt feil, sa advokaten da.

Mannen som er tiltalt for å ha drept sin nabo på Bjørndal i Oslo i fjor, erkjenner ikke straffskyld. 41-åringen hevder han var utilregnelig. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

04:12 NTB: En mann i 40-årene er i Sør-Trøndelag tingrett varetektsfengslet i to uker, siktet for overtredelse av dyrevelferdsloven.

– Han er mistenkt for overtredelse av dyrevelferdsloven. Utover det kan jeg ikke si så mye akkurat nå. Vi er i startfasen av etterforskningen, sier politiadvokat Åge Sliper Midling i Trøndelag politidistrikt.

– Han har avgitt en forklaring til politiet og langt på vei erkjent det han er siktet for, sier mannens forsvarer, advokat Erlend Hjulstad.

En mann i 40-årene er i Sør-Trøndelag tingrett varetektsfengslet i to uker, siktet for overtredelse av dyrevelferdsloven. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

06:47 NTB: En mann er død etter å ha blitt hentet livløs opp av vannet ved Bjørvika i Oslo mandag morgen. Politiet ber vitner melde seg.

– Vedkommende ble erklært død på sykehuset. Vi vet ikke hva som har skjedd med ham, men er selvsagt interessert i å finne det ut, sier operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt.


06:22 NTB: En mann i 60-årene er funnet omkommet etter en hyttebrann i Vestre Jakobselv i Vadsø i Finnmark.

– Hytta var overtent da vi ankom stedet i 4-tiden i natt. Den og et anneks er helt nedbrent, sier operasjonsleder Bjørn Tormod Syversen i Finnmark politidistrikt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon