Petter Stordalen feirer overtagelsen av Ving. Så kom coronakrisen, og festen var slutt. Foto: Janerik HENRIKSSON / TT News Agency / AFP) / Sweden OUT
annonse
annonse

Petter Stordalens hotellkjede Nordic Choice har tapt over en milliard siden krisen inntraff i mars.

– I hotellselskapet alene har vi nok tapt over en milliard, og vi vil tape mer. Denne krisen kommer til å påvirke reiselivsnæringen dramatisk i det året vi er inne i, og det kommer til å påvirke oss i 2021. Vi legger nå budsjettet basert på at vi også kommer til å tape penger i 2021, sier entreprenøren til NRK.

Allikevel er han nå mer optimistisk:

annonse

– Vi begynner å åpne hoteller og ta tilbake mennesker. Vi begynner å selge reiser i Ving, og Hurtigruta har begynt å gå igjen. Men, alle disse selskapene kommer fortsatt til å tape store penger.

Choice Hotels måtte permittere 7.500 ansatte i mars. Hotellnæringen er rammet hardt av coronakrisen. Stordalen håper statlige støttetiltak vil videreføres, og tenker spesielt på permitteringsordningen, som er forlenget til ut oktober.

Les også: Nei E24, det er ingen grunn til å redde Petter Stordalen fra konkurs

– Fornuften pleier å råde

annonse

Både NHO og LO har vært tydelige på at de ønsker at permitteringsordningen skal utvides ytterligere, til 52 uker. Det samme mener Stortingspartiene Ap og Frp.

– Fornuften pleier å råde i Norge og fornuften kommer til å seire denne gangen. Det er slik at det er et flertall på Stortinget for å forlenge det, og det vil være enormt uheldig å ikke forlenge det, fordi du bare flytter flere tusener fra å være permisjon til å gå på Nav, sier Stordalen.

Stordalen forteller at ansatte så smått har begynt å jobbe igjen. Målet er å få alle ansatte tilbake på jobb:

– Vi skal jo ha alle de permitterte tilbake i jobb. Vi skal ha fart i hotellene våre, vi skal ha restauranter, vi skal ha virksomheten i gang igjen. Det er jo livet, i hvert fall mitt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon