En mann døde mandag ved Haukeland universitetssjukehus etter å ha fått for høy dose med cellegift. Politiet vil etterforske saken. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

Vest politidistrikt har opprettet sak og vil etterforske cellegiftdødsfallet på Haukeland universitetssjukehus.

En mann i midten av 50-årene døde mandag på sykehuset etter å ha fått for høy dose med cellegift. Dosen mannen fikk, var ti ganger høyere enn den han skulle hatt, skriver sykehuset i en pressemelding.

Selv om feilen ble oppdaget før han fikk hele dosen, var skadene så alvorlige at livet ikke sto til å redde.

annonse

– Dette er en tragisk hendelse for pasient og pårørende som vi beklager på det sterkeste. Våre tanker og medfølelse går til pasientens nærmeste, sier fungerende direktør Terje Nordberg på kreftavdelingen ved Haukeland universitetssjukehus.

Politiet har opprettet kontakt med fylkeslegen i forbindelse med saken.

Meldt til Helsetilsynet

Saken er også meldt til Helsetilsynet. I tillegg er det satt i gang en intern granskning, og det er satt i verk konkrete tiltak for å forhindre at det skjer igjen. Nordberg vil imidlertid ikke si hva de konkrete tiltakene er.

– Det er en konkret rutine som er innført, som vi mener er veldig effektiv for å hindre at noe slikt kan skje på nytt, sier han til Bergens Tidende.

annonse

Sykehuset ønsker ikke å kommentere saken ytterligere så lenge det er en tilsynssak.

– Hele avdelingen bærer preg av at en pasient har blitt påført lidelser og avgått med døden som følge av en feil, sier Nordberg til Bergensavisen.

Han understreker at ansatte blir fulgt opp og ivaretatt, og at det ikke får noen direkte konsekvenser for dem.

Kan være svikt i flere ledd

Foretakstillitsvalgt Geir Arne Sunde for Overlegeforeningen i Helse Bergen sier at de i dag har et grovt bilde av hva som har skjedd.

– Mitt inntrykk er at det kan ha vært svikt i flere ledd. Det er en forferdelig tragisk hendelse, og vi tenker på de pårørende, sier Sunde til Bergens Tidende.

annonse

Han vil heller ikke uttale seg ytterligere så lenge det er en tilsynssak.

Dette er det andre dødsfallet på tre år på Haukeland som følge av feilbehandling med cellegift. I 2017 døde en seks år gammel gutt etter å ha fått injisert cellegiften feil sted.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon