Både media og norske topp-politikere, inkludert statsminister Erna Solberg, er stille etter omstridt twitter-melding. Foto: NTB / twitter
annonse
annonse

Både media og statsminister Erna Solberg er stille etter at en Høyre-politiker ble kraftig kritisert etter oppsiksvekkende meldinger på Twitter.

Søndag publiserte Resett en sak om Høyres Ingebjørg Folgerø som ga sin støtte til Black Lives Matter-aktivisten Shaun King, som hevdet at statuer og skildringer av en «hvit Jesus» er en form for rasisme og hvit dominans.

Folgerø, som i flere år har jobbet for bystyret i Stavanger, skriver at hun alltid har stusset på at «palestineren» Jesus blir avbildet som «hvit og blond».

annonse

– Har alltid stusset over at palestineren Jesus framstilles hvit, ofte blond. Utvilsomt utslag av hvitt privilegium, skrev hun med henvisning til Kings uttalelser.

– Palestinske babyer 

annonse

Twitter-meldingen satte sinnene i kok hos mange. Både i Resetts kommentarfelt og på sosiale medier har det kommet flere hundre kommentarer.

Også i Folgerøs eget kommentarfelt på Twitter har hun fått massiv kritikk. Støttemeldinger fra kolleger i politikken har vært fraværende.

– Palestiner? Har du hørt om jøder? Gamle testamentet? Har du hørt om blonde jøder?, skrev en person.

– Det er nok nå. Det du påpeker her er ikke rasisme og undergraver saken. Jesus er portrettert med mange ansikt og farger verden rundt. Skal vi fjerne de hvite sjakkbrikkene fordi hvitt starter først også? Er det også et hvitt privilegium? spurte en annen.

Men til tross for massiv kritikk ga ikke Folgerø seg. Høyre-politikeren stod på sitt.

– Ikke har jeg støttet riving eller annen ødeleggelse, ikke har jeg sagt et ord om rasisme. Men dette er hva du får hvis du f.eks søker på Jesus baby. Palestinske babyer ser ikke slik ut, svarte hun og viste et skjermbilde av diverse Jesus-bilder.

Svaret gjorde at flere ble oppgitt.

annonse

– Jeg stusser stadig over folk som fokuserer på hudfarge. Kun rasister er opptatt av hudfarge, kun rasister deler folk inn i grupper basert på hudfarge. Og, hva er hvitt privilegium? Det har jeg alltid lurt på…, skrev en person.

KRL-motstander

Resett-saken ble mye lest søndag og saken gikk viralt med over 5000 delinger. Likevel har ikke noen andre medier valgt å følge opp uttalelsene til den profilerte Høyre-politikeren.

Det har også vært stille fra hennes kolleger i Høyre, inkludert statsminister Erna Solberg.

Les også: Professor hevder Erna Solberg er norges nye sosialist

Folgerø er mest kjent for å være en stor motstander av kristendomsfaget på skolen.

Etter innføringen av Reform 97 var hun en av hovedpesonene som engasjerte seg da hun og flere andre foreldre med hjelp av Human-Etisk Forbund gikk til sak for at barn skulle få fritak fra undervisning i KRL-faget.

Foreldrene og Human-Etisk Forbund tapte først saken i Høyesterett. Saken ble klaget inn for FNs menneskerettighetskomité som avga en uttalelse 8. november 2004 hvor de ga foreldrende medhold.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon