Trafikklysene i Stockholm skal bli homofile. Foto: Stockholm Stad
annonse
annonse

I tre år har Stockholm satt opp samkjønnede trafikklys i forbindelse med Pride-festivalen. Nå blir gatelysene permanente.

De permanente trafikklysene med par av samme kjønn skal spres utover byen. I første omgang er det seks gatelys som skal fremme idealene bak Pride.

Pride-bevegelsen jobber blant annet for kontroversielle politiske saker som legalisering av sexkjøp, eggdonasjon og surrogati, samt å normalisere polygami (å ha mer enn én ektefelle).

annonse

Les også: NFF Rogaland vil at alle fotballklubber skal delta i Pride

– Nå som Pride gjennomføres digitalt har vi valgt å sette ut de samkjønnede trafikklysene på et antall steder rundt i byen, sier  Daniel Helldén fra Miljöpartiet (MP).

– Å kunne ha samkjønnede trafikklys er ytterligere en måte å vise at det stereotypiske mannlige i trafikkmiljøet ikke har samme rolle lenger, og i dette tilfellet ønsker vi framfor alt å løfte LHBT-bevegelsen og dens betydning for byen.

Tiltaket koster ikke noe særlig, siden linsene allerede er kjøpt inn, sier Helldén til StockholmDirekt. Han sier også at Stockholm i fremtiden bør satse på en mer «broket forsamling» av trafikklys.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon