Torstein Tvedt Solberg og Ap vil til høsten på nytt legge fram for Stortinget en rekke forslag for å motvirke rasisme og mobbing i skolen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Arbeiderpartiet vil ha nulltoleranse mot rasisme i landets skolegårder og relanserer nå flere forslag som tidligere ble nedstemt i Stortinget.

Partiets utdanningspolitiske talsperson, Torstein Tvedt Solberg, mener de signalene man nå får bør føre til handling.

– Dessverre har regjeringen stemt imot alle disse forslagene tidligere, men vi prøver på nytt. Rasisme og de signalene vi nå får, må tas på alvor, sier han til Dagsavisen.

annonse

Forslagene omhandler blant annet å gjennomføre et stort kompetanseutviklingsprogram i forebyggende arbeid mot rasisme, mobbing og trakassering, for rektorer, lærere og andre ansatte i skolen. Partiet vil innføre en mobbe- og trakasseringsknapp slik det allerede er prøvd ut enkelte steder, blant annet i Nordland.

Arbeiderpartiet ønsker også å åpne for sanksjoner mot skoler som ikke tar tak i vedvarende mobbeproblemer

– Det må være sanksjoner. Vi har ikke gått konkret i detalj på hva det bør være, men vi vil vurdere sanksjoner for skoler som ikke tar tak i tilfeller med rasisme og trakassering, sier Solberg.

Forslagene blir lagt fram for Stortinget til høsten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon