FNs høykommissær for menneskerettigheter Michelle Bachelet. Foto: Martial Trezzini / Keystone via AP, Pool / NTB scanpix
annonse
annonse

Russland og Kina bruker coronakrisen for å kneble ytringsfriheten, mens USA fornekter virkeligheten.

Dette hevder FNs menneskerettssjef Michelle Bachelet. Hun kritiserer også Kosovo og Nicaragua for trusler mot journalister og sivile aktivister, spesielt på lokalplan. Bachelet er også bekymret for restriksjoner i ytringsfriheten som er innført i Egypt, og for undertrykkende pandemi-tiltak i El Salvador.

Dette er trusler som etter alt å dømme brukes for å avskrekke folk mot kritikk av myndighetenes koronarespons, mener Bachelet.

annonse

I tillegg er hun bekymret for utviklingen i land som tilsynelatende ikke tar pandemien på alvor. Hun nevner Hviterussland, Brasil, Burundi, Nicaragua, Tanzania og USA, hvor man ser uttalelser som avviser realiteten i virussmitte, og som øker polariseringen i sentrale spørsmål.

– Seks måneder etter at de første tilfellene ble oppdaget, er det klart at denne epidemien truer både fred og utvikling – og at den krever flere sivile, politiske, økonomiske, sosiale og kulturelle rettigheter, ikke færre, sier hun.

Les også: FNs menneskerettssjef: Israels annekteringsplaner er klart ulovlige

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon