Her kastes det gjenstander mot SIAN under et arrangement i Trondheim. Foto: Resett-leser
annonse
annonse

En SIAN-markering førte til at ungdommer gikk amok og knuste en politibil. En politimann ble også truffet av stein.

Det var et arrangement av Stopp Islamiseringen av Norge som startet bråket i Trondheim i helgen. I en video som sirkulerer på sosiale medier kan vi se at unge jenter deltar i det politiet ble angrepet.

I NRK blir de som gjorde hærverk omtalt som «motdemonstranter» tilhørende partiene SV og Rødt.

annonse

– Det gikk hett for seg da «Stopp islamiseringen av Norge» (SIAN) og motdemonstranter var samlet på Torget i Trondheim, skriver NRK og legger til at «motdemonstrantene» ikke aksepterer rasisme.

– «Ingen rasister i våre gater» og «Hele Trondheim hater SIAN» var blant slagordene motdemonstrantene aktivt brukte. Motdemonstrantene var fra Trondheim Rød Ungdom og Trondheim Sosialistisk Ungdom, skriver NRK videre.

Hyller ungdommen

NRK har intervjuet Alicia Escobar som sier hun var sjokkert over oppførselen til SIANs medlemmer og at «hun ikke vil gjenta de stygge ordene» hun fikk.

annonse

Det er uklart om NRKs journalist spurte henne om den knuste politibilen, men Escobar sier at hun er «stolt over ungdommen» som møtte opp.

På bilder i sosiale medier kan man se svært unge personer, trolig under 18 år, kaste gjenstander på politiet. Man kan også se en ung kvinne kaste noe på en politibil, mens hun smiler og ler.

Fryktet for livet

I en annen sekvens kan vi se en mørkhudet mann rope «Get the fuck out of here». Flere av de som var med på vandaliseringen ser ut til å ha innvandrerbakgrunn. En politimann ble også truffet av stein.

– Det var livsfarlig. Her snakker vi centimeter som skiller alvorlig skade eller død for vedkommende, fortalte politiet til Adressa.

annonse

Politiet sier at de er i gang med etterforskning.

– Det vil bli reaksjoner mot enkeltpersoner i etterkant, opplyser de til NRK.

Les også: Hærverk av statuer stoppet helt opp etter at Trump truet med ti år i fengsel

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon