Daværende Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande på Pride-paraden i Oslo i 2019. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Bassel Hatoum er styreleder i Skeiv verden, en organisasjon for «skeive med minoritetsbakgrunn». I en artikkel i Dagsavisen hevder han det er mye rasisme blant norske homofile.

– Skeiv verden oppsto blant annet fordi det var en gruppe mennesker med innvandrerbakgrunn som opplevde rasisme i skeive miljøer. Når du opplever rasisme i et miljø som du tenker skal være et trygt sted, så stikker det utrolig mye dypere. Det gjør ekstremt vondt, sier Hatoum til Dagsavisen.

Hatoum viser blant annet til hva som skrives på datingapper.

annonse

– Det er mange som skriver «no blacks» eller «no asian». Det er ren rasisme, sier han.

Han mener den skeive bevegelsen må jobbe for å bli mer inkluderende:

– Homobevegelsen kan ikke være noe annet enn antirasistisk – den ble startet av svarte USA.

Tar selvkritikk
FRI, som er den største organisasjonen for skeive personer i Norge, «har tatt selvkritikk for at de ikke har jobbet nok mot rasisme,» skriver Dagsavisen.

annonse

I en erklæring på egen hjemmeside skriver FRI:

«Det er hvite som opprettholder rasisme og som må ta ansvar. Som en majoritetstung organisasjon har vi et ansvar for å ta tak i vårt eget rasismeproblem og løse det.

Fortellinger fra melaninrike medlemmer og samarbeidspartnere i andre organisasjoner er tydelig på at vår organisasjon  ikke har gjort nok – og på at noe av det FRI har gjort faktisk har bidratt til forverring.»

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon