Israels statsminister Benjamin Netanyahu advarer Syrias president Bashar al-Assad om at de vil reagere hvis han tillater mer iransk innblanding i Syria. Her med amerikanske Brian Hook. Foto: Abir Sultan/Pool via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Benjamin Netanyahu advarer Syrias president Bashar al-Assad. Israel vil reagere hvis han tillater mer iransk innblanding i Syria, sier Israels statsminister.

– Vi vil ikke tillate Iran å etablere et militært nærvær i Syria, sier Netanyahu på et pressetreff med USAs spesialutsending til Iran, Brian Hook, i Jerusalem.

De to ønsker å videreføre våpenembargoen mot Iran, som utløper i oktober.

annonse

– Jeg sier til ayatollaene i Teheran: Israel vil fortsette å handle for å forhindre dere i å opprette enda en terror- og militærfront mot Israel i nabolandet Syria, sier Netanyahu.

– Og jeg sier til Bashar al-Assad: Du setter framtiden til landet ditt og regimet ditt på spill.

Israel har gjennomført en rekke luftangrep i Syria siden konflikten startet i 2011. Angrepene har i stor grad vært rettet mot iranskstøttede styrker og Hizbollah-krigere, skriver NTB.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon