NRKs redigerte videoklipp av white power-kommentar vekker reaksjoner. Skjermbilde Facebook / NRK.
annonse
annonse

Flere av NRKs lesere reagerer på at statskanalen ikke viser hele videoen der Trump-supportere og demonstranter krangler, og at de har feiloversatt det som ropes i det redigerte video-klippet.

– Faen ta deg, din jævla nazi-gris! Du er en nazist. En nazist!, kan vi høre en kvinne skrike til en eldre Trump-supporter i videoen du kan se lenger ned i artikkelen.

– Hvor er din hvite hette? Hvor er din hvite hette? Rasist! Rasist!, roper en annen.

annonse

Den eldre Trump-supporteren svarer deretter «Jada, der avslørte du meg. White power», til mannen som stemplet han som et Ku Klux Klan-medlem.

Noen holdt også oppe en plakat med påskriften «White trash» til de eldre Trump-tilhengerne som var filmet i et boligområde for pensjonister i Florida.

Donald Trump delte videoen på sin twitter-profil, men har siden slettet meldingen.

annonse

Feiloversatt

Trump-supportere stemplet som “white trash”.

Nå har NRK laget en video-sak som ligger på forsiden til den statsfinansierte nettsiden.

– Her er «White Power»-meldingen til Trump, skriver NRK i den sterkt redigerte videoen hvor de har klippet bort hetsen Trump-supporterne mottok, og plakaten med påskriften «White trash».

NRK har lagt på tekst til videoen og oversatte «Where is your white hood» til «Hvor er din hvite stemme».

Les også: Kringkastingsjefen tjente 3,33 millioner kroner i 2018

annonse

I kommentarfeltet på statskanalens facebook-side er det mange som reagerer negativt mot NRK.

Noen mener de er uærlige siden de har sensurert bort skjellsordene mot Trump-supporterne, og at «white power»-kommentaren var ment sarkastisk.

– Man skal være rimelig tett i pappen om man ikke forsto at den “white power” kommentaren kom som ett sarkastisk svar på å bli kalt rasist. Det er rart at ingen reagerte på de som sto langs veien å kalte opp folk etter noter. Kanskje NRK burde poste hele videoen?, spør en person.

– Fører folk bak lyset

– Ikke så mange som tåler en spøk lenger…, skriver en annen.

Det reageres også sterkt på NRKs feiloversetting.

– Hvorfor sprer NRK fake news? Hvor er faktisk.no? Det er tydelig at Trump-haterne i NRK oversetter feil med vilje! Når ble Where is your white hood til «hvor er din hvite stemme?» Uærlige aktivister!! Dette er å føre folk bak lyset, raser en person.

Se hele videoen av hendelsen under og bedøm selv om det var sarkastisk eller seriøst ment av den eldre Trump-supporteren som ropte «White power».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon