En mann er dømt til seks års fengsel for voldtekt og flere voldtektsforsøk. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Dette er en nyhetsoversikt fra Resett med løpende hendelsesnyheter.


15.31: En mann er i lagmannsretten dømt til fengsel i seks år for voldtekt og voldtektsforsøk i Oslo. Tre av tilfellene skjedde i løpet av et tidsrom på 40 minutter.

Rundt midnatt 20.–21. mars 2019 forgrep han seg på tre kvinner i løpet av et tidsrom på 40 minutter. Mannen fulgte etter kvinnene fra Økern T-banestasjon, Økernbråten bussholdeplass og Veitvet T-banestasjon før han kom opp bak kvinnene og tok dem i skrittet. I to av tilfellene oppsto det tumulter, og han slo blant annet én av kvinnene flere ganger, ifølge NTB.

annonse

Mannen ble pågrepet noen timer etter den siste hendelsen.

Flere av kvinnene har ifølge dommen fra Borgarting hatt psykiske ettervirkninger etter overgrepene.


10.51: En russ i Tromsø er siktet for å ha voldtatt en medruss tidligere i juni.

annonse

– Vi er fortsatt tidlig i etterforskningen, så jeg kan ikke si så mye om saken akkurat nå, sier politiadvokat Henriette Birkelund i Troms politidistrikt til Nordlys.

Hendelsen skal ha skjedd natt til onsdag 24. juni, skriver NTB.

– Han har per nå ikke ønsket å la seg avhøre. Vi håper at vi får det til etter hvert. Det er mange avhør som gjenstår i saken, sier Birkelund.

Russebil fra 1962. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / SCANPIX

09:08 NTB: En person er brakt til sykehus med et Sea King redningshelikopter etter en utforkjøring på E6 ved Rognan i Nordland tirsdag morgen.

– Det ble gitt livreddende førstehjelp på stedet, og personen er nå brakt til sykehus i Bodø, sier operasjonsleder Kjetil Kaalaas i Nordland politidistrikt.


02:39 NTB: En kvinne i 30-årene er pågrepet etter at en jevnaldrende mann ble påført skader med kniv på en adresse i Skien natt til tirsdag.

– Vi har pågrepet en kvinne i 30-årene etter det som skjedde. Den skadde mannen ble bare påført noen risp, men farepotensialet var stort, sier operasjonsleder Øysten Eikedalen i Sørøst politidistrikt.

annonse

04:10 NTB: En mann i 30-årene med kniv måtte stanses av politiet etter at han ranet til seg en bil i Undrumsdal utenfor Tønsberg natt til tirsdag.

– Politiet fikk kontakt med mannen og vi vet hvem han er. Han truet flere personer på stedet med kniv og tilranet seg et kjøretøy som han stakk av fra stedet med, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sørøst politidistrikt til NTB.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon