Soldater fra den tyske spesialenheten KSK. Enheten blir nå delvis oppløst på grunn av tilknytning til høyreekstremisme. Foto: Carsten Rehder / dpa / AFP) / Germany OUT
annonse
annonse

Den tyske spesialstyrken KSK blir delvis oppløst. Bakgrunnen er avsløringer av høyreekstremisme blant medlemmene.

Forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer kunngjorde oppløsningen tirsdag.

– Kommandostyrken hadde blitt delvis uavhengig fra kommandostrukturen, med en giftig ledelseskultur. Derfor kan den ikke fortsette å eksistere i sin nåværende form, sier hun til Süddeutsche Zeitung.

annonse

Kommando Spezialkräfte (fork. KSK) er en spesialenhet i det tyske forsvaret, med base i Graf-Zeppelin-kasernen i Calw i Baden-Württemberg.

Kommandoen ble etablert på midten av 1990-tallet og begynte sin virksomhet i 1997, etter sterk kritikk mot at tyske statsborgere i 1994 måtte reddes av belgiske fallskjermjegere under folkemordet i Rwanda. KSK har etter sin grunnleggelse bl.a. deltatt i jakt på krigsforbrytere i det tidligere Jugoslavia og terrorbekjempelse i Afghanistan.

Ministeren sier opplysningene som er kommet fram, er foruroligende og alarmerende, og vil reformere den høyt dekorerte styrken.

annonse

Les også: Hadde tyske elitesoldater planer om militærkupp?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon