Utvalget som har evaluert politiets innsats knyttet til moskeangrepet i fjor sommer, legger fram sin rapport torsdag. Ifølge VG rettes det kritikk mot politiet. Her er kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V), nestleder i Al-Noor-moskeens styre Atta Mohammed og finansminister Jan Tore Sanner (H) fotografert i moskeens bønnerom der Philip Manshaus ble overmannet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Utvalget som har evaluert politiets innsats knyttet til moskeangrepet i fjor, legger fram sin rapport torsdag.

VG skriver at både politiet og Politiets sikkerhetstjeneste (PST) får kritikk. Ifølge flere kilder med innsyn i rapporten, inneholder den beskrivelser av svikt i den operative innsatsen.

Den danske terrorforskeren Anja Dalgaard-Nielsen har ledet utvalget. Hun er forsker i emnene terrorisme, terrorbekjempelse, ledelse og strategi, og er leder for Institut for Strategi ved Forsvarsakademiet i Danmark. Dalgaard-Nielsen har tidligere vært avdelingsleder i PSTs danske motsvar PET.

annonse

Les også: Al-Noor moskéen: – Vi visste ikke at de tre kvinnene ikke ville håndhilse

Utvalget har gjennomført nær 100 intervjuer og hatt tilgang til alt av politiets interne lydlogger og sambandstrafikk i terror-døgnet i august i fjor.

Hverken Dalgaard-Nielsen, Politidirektoratet eller PST vil kommentere innholdet i rapporten, som presenteres torsdag, på en pressekonferanse hvor Dalgaard-Nielsen, politidirektør Benedicte Bjørnland, PST-sjef Hans-Sverre Sjøvold og politimester Beate Gangås i Oslo politidistrikt vil være tilstede.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon