Skjermbilde: Dagbladet 1. juli 2017
annonse
annonse

For nøyaktig tre år siden kom Dagbladet med denne skremmende nyheten.

Men Dagbladet så også et lys i tunnelen. Det var mulig å unngå katastrofen, men det ville kreve en historisk innsats fra nasjoner, bedrifter, forskere og «mannen i gata» de neste tre årene.

Klimakatastrofen ble spådd i et åpent brev til verden skrevet av tidligere klimasjef i FN, Christina Figueres, fysikeren Stefan Ramstorf og fire andre prominente forskere og diplomater. Brevet ble publisert i magasinet Nature.

annonse

Les også: Fakta og vitenskap er irrelevant for Rotevatn og NRK

Årsaken til den dystre spådommen i 2017 var at president Donald Trump trakk USA bort fra Parisavtalen.

– Vi har nå muligheten til å senke utslippskurven fram mot 2020, som er det vitenskapen krever for å nå FNs mål for bærekraftig utvikling, og spesielt utryddelsen av ekstrem fattigdom, skriver gruppen i brevet.

annonse

Les også: Velkommen til kunnskap og fornuft – stopp den menneskeskapte klimakrisen

Dagbladet skrev videre at forskere har lenge advart om at tiden er i ferd med å renne ut for menneskeheten i forsøket på å hindre de verste effektene av global oppvarming.

– Forskningen er brutalt ærlig: Det er klart at verden ikke kan helbredes i løpet av de neste åra, men den kan bli livstruende skadd av uaktsomhet før 2020, sier Hans Joachim Schellnhuber ved FNs klimapanel i brevet.

I brevet konkluderer de med at dersom verden klarer å redusere utslippenen av klimagasser permanent innen 2020, så vil temperaturen trolig ikke nå en fryktet irreversibel grense.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon