Advokat Nils Christian Nordhus er forsvarer for de tre mennene. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

De tre mennene som ble dømt for hatefulle ytringer etter å ha heist hakekorsflagg flere steder i Kristiansand i april 2018, er frikjent i ankesaken.

Lagmannsretten mener ytringene er for generelle og dermed ikke straffbare etter straffelovens paragraf 185 om hatefulle ytringer. Dermed frikjennes de tre, skriver NRK.

Mennenes forsvarer, advokat Nils Christian Nordhus, mener dette handler om ytringsfrihet og at frikjennelsen derfor er riktig.

annonse

– Denne saken handler ikke om man er enig eller uenig i synspunktene deres. Det handler om mine klienter skal bli straffet for sine meninger. Og for å ha vært ærlig og kommunisert dem utad, sier han.

I september 2019 ble de tre mennene dømt for hatefulle ytringer i tingretten, men dommen ble altså anket.

– Vi har anket fordi vi mener ytringen ikke er kvalifisert klanderverdig og derfor ikke en hatefull ytring i lovens forstand. Vårt grunnleggende syn er at det må være tillatt i det offentlige rom å uttrykke støtte, helt eller delvis, til Hitlers prosjekt, sa Nordhus den gang til NRK.

De tre frikjente er alle medlemmer i organisasjonen «Den nordiske motstandsbevegelsen».

annonse

Det er uklart hvorvidt frifinnelsen ankes til høyesterett.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon