Ola Borten Moe. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Politisk redaktør i Dagsavisen Lars West Johnsen føler klimaendringer i sommerværet. Mens andre ser glede, ser han et mareritt.

– Som en usynlig fare i vannet, sniker klimaendringene seg innpå oss. Klare for å bite mens vi er svimeslåtte av varme, lykkelige og fulle av tilværelsens letthet, skriver han.

West Johnsen skriver videre at supersommer er dessverre ingen velsignelse. Det er et rødglødende faresignal om at noe er galt.

annonse

– Til tross for at kollektivet på jorda gjorde noe helt uten sidestykke i våres og slo av motorene, og stoppet nesten helt opp, vil temperaturøkningene bare fortsette, mener han.

Les også: Dagsavisen om Trump: Den oransje fare

Det internasjonale energibyrået (IEA) kom med 20 grønne forslag til verdens ledere. Men å bruke mer penger på olje- og gass er ikke blant de.

annonse

– Men det har nettopp vært responsen fra den norske regjeringa og fra store nok deler av opposisjonen. Fete skattefordeler har smurt den skarpe kanten koronaen burde vært for norsk oljeutvinning.

West Johnsen mener at Den unike anledningen til omstart ble ikke brukt. Norge fortsetter med oljeleting. Norge er en del av problemet.

– Få er et bedre bilde på stutum-holdninga som rår enn selveste nestlederen i Senterpartiet, Ola Borten Moe.

Les også: Dagsavisen om Listhaug som partileder: – Skamløs

Borten Moe skrev kronikken «Grønn svada?» Han vil ha mer olje og syns grønn innovasjon er fjollete. I Borten Moes øyne skal alt være rasjonelt, regningsbærende og konkurransedyktig. Borten Moe er haien i vannet, mener West Johnsen. En stor, farlig hvithai med mangel på reell forståelse av hvor akutt problemet vi står overfor er.

– Trist å måtte mase om disse klimaendringene, nå som vi hadde det så hyggelig, avslutter han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon