Hongkongs koloniflagg var synlig på onsdagens markering for jubileet for Kinas overtakelse av Hongkong fra Storbritannia i 1997. Hundrevis av demonstranter ble arrestert da de protesterte mot innføringen av den nye kinesiske sikkerhetsloven. Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix
annonse

Storbritannia vil tilby millioner av personer fra Hongkong en mulighet til å få britisk statsborgerskap. Nå truer Kina med mottiltak.

– Vi er sterkt imot dette og forbeholder oss retten til å gjennomføre samsvarende tiltak, opplyser den kinesiske ambassaden i London på sine nettsider, uten å spesifisere hva slags tiltak dette vil være.

– Hvis britene innfører ensidige endringer i praksisen, er dette et brudd med sin egen posisjon og avtaler i tillegg til folkeretten og de grunnleggende normene som styrer internasjonal politikk, understreker ambassaden.

annonse

Storbritannia er i prosessen med å utarbeide en plan for å gi personer fra Hongkong en mulighet for opphold i Storbritannia og mulig statsborgerskap. Planen er en konsekvens av innføringen av den nye kinesiske sikkerhetsloven i Hongkong.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse