MDGs nestleder Arild Hermstad. Foto: NTB Scanpix
Arild Hermstad. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Viste seg at båten var full av fiskeolje.

På mikrobloggtjenesten Twitter slo Miljøpartiet De Grønnes nasjonale talsperson Arild Hermstad alarm om en grunnstøtt tanker utenfor Røst i Nordland.

«Denne grunnstøtingen kan bli katastrofalt for sjøfugl og natur. Det er på tide å planlegge avslutningen på oljens tidsalder, da unngår vi ikke bare å koke livet på kloden, men vi unngår også å gamble med mistelige naturverdier», skrev Hermstad.

annonse

Det viste seg imidlertid raskt at det kun var fiskeolje ombord i skipet. Det er heller ikke meldt om at noe av oljen har lekket ut til havet, der den opprinnelig kom fra.

Les også: MDG vil forby nye hyttefelt i Norge

Harselerer

annonse

En som harselerer med Hermstad er Rødts Mimir Kristjansson.

«MDGs nasjonale talsperson slår alarm om miljøkatastrofe når oljetanker går på grunn. Viser seg at båten er fylt med fiskeolje. Sette en sluttdato for tran innen 2035?»

«Glad for at det gikk bra, og at det var mest fiskeolje ombord. Tran blr vi holde på med så lenge det er liv i havet.. Men en verden uten fossile oljetankere er fortsatt verdt å kjempe for», repliserte Hermstad.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon