Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Det er store muligheter for at Ap kan samarbeide med MDG på nasjonalt plan og gjerne inngå avtaler med dem, mener Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

– Vi bør i hvert fall ikke dytte MDG mot Høyre, svarer han i et NRK -intervju.

Med dette slår han en noe annerledes tone en Ap-leder Jonas Gahr Støre.

annonse

– Om det er regjeringssamarbeid eller ikke, det er en annen skål. Men å finne konstruktive samarbeid, gjerne med avtaler, det er fornuftig, sier Johansen.

Han advarer samtidig mot Senterpartiets angrep på MDG.

– Måten Sp snakker om MDG på, for å ta flere Frp-stemmer i distriktene, er man ikke tjent med på sikt, mener Johansen.

annonse

Ap-leder Jonas Gahr Støre har uttalt at partiet ikke åpner for å danne regjering med MDG etter valget neste år, men at planen er å samarbeide med SV og Sp. Johansen leder et byråd der Ap samarbeider med MDG og SV, skriver NTB i sin sak.

– Jeg innser at det er annerledes å samarbeide nasjonalt, hvor blant annet olje- og gasspolitikken fører til ganske stor avstand. Men man skal snakke respektfullt om hverandre, og miljøbevegelsen er en voldsom kraft, en av de sterkeste internasjonale kreftene vi har. Der må sosialdemokratiet også være med, vi må også være en del av miljøbevegelsen, sier Johansen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon