Motstanden mot den nye sikkerhetsloven er synlig i Hongkong. Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Kina sier de vil komme med «sterke mottiltak» dersom USA går videre med nye sanksjoner rettet mot bankene i landet.

Kina har blitt møtt med sterk kritikk fra vestlige land etter at en ny sikkerhetslov for Hongkong ble innført tirsdag.

Den nye sikkerhetsloven skal ramme handlinger som kan splitte Kina og undergrave statsmakten, samt terrorhandlinger og annen oppførsel som truer nasjonal sikkerhet.

annonse

Storbritannia har svart med å gi personer fra Hongkong mulighet for opphold i Storbritannia og mulig statsborgerskap. Også Australia vurderer å tilby tilflukt for innbyggere i Hongkong som er truet av Kinas sterkere grep om byen, skriver nyhetsbyrået AP.

USA har gått lengst og Kongressen har vedtatt nye sanksjoner mot kinesiske myndighetspersoner og politiet i Hongkong. Sanksjonene innebærer også at banker skal straffes hvis de gjennomfører transaksjoner med dem som bryter sanksjonsreglene.

President Donald Trump har ennå ikke har sagt om han vil skrive under disse sanksjonene.

annonse

Kina advarer USA mot å blande seg inn i forhold som angår Hong Kong. Talsmann i det kinesiske utenriksdepartementet, Zhao Lijian, sier klart ifra.

– Vi oppfordrer USA til å ta inn over seg situasjonen, stoppe å blande seg inn i anliggender som gjelder Hongkong og å droppe det negative lovforslaget. Hvis ikke vil vi komme med sterke mottiltak, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon