Forsvarssjef Haakon Bruun-Hansen presenter : Statusrapport for Landmaktutredningen og den videre utviklingen av Hæren og Heimevernet som ble presentert på Litteraturhuset i Oslo mandag.
annonse
annonse

Under forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen ble det innført verneplikt for kvinner. Han mener beslutningen har styrket Forsvarets stridsevne.

– Ja, det er mitt absolutte inntrykk, sier Bruun-Hanssen til NRK.

Verneplikt for kvinner ble vedtatt innført av Stortinget i 2013, og gjelder fra 2016. I 2019 var 29 prosent av personene som gjennomførte førstegangstjenesten kvinner, ifølge Forsvarets egen statistikk, sitert av NTB.

annonse

Bruun-Hanssen viser blant annet til at kvinner som oftest er dyktigere på å gjøre flere ting av gangen, såkalt multitasking, enn det menn er.

– Det er ferdigheter som vi trenger i ganske mange sammenhenger. Det grepet som ble vedtatt i 2013 og innført i 2016, har vært veldig heldig for oss, sier den avtroppende forsvarssjefen.

Bruun-Hanssen har vært i stillingen i nærmere sju år. Han erstattes av Eirik Johan Kristoffersen i august.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon