Ikke alle bøyer seg for presset. Seks Formel 1-førere nektet å knele under Austria Grand Prix. Foto: Mark Thompson/ Pool/ REUTERS
annonse
annonse

Formel 1-stjernen Lewis Hamilton har vært en sterk støttespiller for Black Lives Matter-bevegelsen.

Foto: Mark Thompson / POOL / AFP

Derfor ville han at alle sjåfører i Formel 1-sirkuset skulle vise sin støtte ved å knele før sesongåpningen i Østerrike. Før løpet kunne man se Hamilton iført en T-skjorte med teksten Black Lives Matter. Denne beholdt han også på under knelingen før løpet, mens alle andre løpere hadde en T-skjorte med teksten Stop Racism.

Les også: Formel 1-stjerner markerer kampen mot rasisme med spesialdesignede biler

annonse

Men seks av førerne nektet å knele, blant disse Ferrari-fører Charles Leclerc, som sier han støtter like rettigheter for alle uansett rase, men ikke vil vise dette ved å knele. Han annonserte dette på Twitter før løpet:

«Jeg mener at det som betyr noe er fakta og opptreden i vårt daglige liv, ikke formelle gester som vil ses på som kontroversielle i enkelte land. Jeg vil ikke gå ned på kne, men det betyr ikke at jeg er mindre opptatt av å bekjempe rasisme enn andre.»

Reaksjoner

Utspillet fikk blandede reaksjoner i kommentarfeltet. Noen eksempler:

– Å gå ned på kne betyr ikke at du ikke er rasist. Å ikke være rasist gjør det.

– Førere bør ikke tvinges til å gjøre åpenbare politiske gester hvis de ikke syns det er passende

– Dette var skuffende å lese, men forventet fra en person som er født med en sølvskje i rompa.

– Å knele er ikke kontroversielt eller knyttet til politisk ståsted, det er et rop om hjelp, det handler ikke om høyresiden eller venstresiden.

– Å knele er å vise støtte til en marxistisk organisasjon som vil utslette Israel og avfinansiere politiet. Det er en Antifa-preget antisemittistisk farse.

annonse

Selve løpet ble dramatisk. Hamilton selv endte på fjerdeplass etter å ha vært involvert i en kollisjon rett før slutt som resulterte i seks sekunders tidsstraff. Valtteri Bottas vant løpet foran nevnte Leclerc.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon