Her hopper regjeringen på NRKs kommando. Foto: Skjermbilde NRK video.
annonse
annonse

Overføringsflyktninger som er lesbiske, homofile, bifile og transpersoner blir heretter prioritert. Det er første gang i historien at de som policy skal prioriteres både som gruppe og som individ.

Det er NTB som melder dette.

– Det er dessverre slik at det i mange land ikke er slik at du står fritt til å elske hvem du vil. I nærmere 70 land er homofili kriminelt og de som bryter med normer for kjønn og seksualitet, kan bli utsatt for forfølgelse og diskriminering i hjemlandet sitt. Det kan gi rett til beskyttelse i Norge. Nå endrer vi retningslinjene for arbeidet med overføringsflyktninger slik at personer som er skeive, skal prioriteres, sier statssekretær for integreringssaker i Kunnskapsdepartementet, Grunde Kreken Almeland (V), i en pressemelding.

annonse

Som NTB forklarer saken: En overføringsflyktning er vanligvis er registrert som flyktninger hos FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR). Mens FN fremmer søknadene for overføringsflyktningene, bestemmer UDI hvem av dem som får komme til Norge.

Les også: Hvis ingen står opp for sannheten, vil den hjernevaskede venstresiden ødelegge samfunnet vårt

Stortinget har vedtatt at kvoten for overføringsflyktninger i år skal være på 3 000 personer. Andre partier ønsker det høyere, inkludert SV som vil ha minst 5000 kvoteflyktninger til Norge.

annonse

Koronautbruddet har ført til at ankomst av overføringsflyktninger er blitt utsatt. Sammen med blant annet FN vil regjeringen gjenoppta arbeidet så snart det er praktisk mulig, opplyses det i pressemeldingen.

Hvis det tas ut færre flyktninger ett år i perioden, så kan det tas ut flere året etter, heter det i den norske ordningen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon