Mye snø på fjellet i juni. Her fra Synshorn ved Valdres, innover mot Jotunheimen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
annonse
annonse

Mandag er det meldt om mye vind i Sør-Norge. Hovedredningssentralen ber fjellvandrere om å grave seg ned i tide og minner om at båtfortøyninger bør sjekkes.

Hovedredningssentralen minner om fjellvettreglene for folk som skal ut på tur der hvor det fortsatt ligger snø.

– Ikke vent med å søke ly til du er utslitt. Du blir mer sliten av sterk vind. Bruk vindsekken, eller grav deg ned i snøen i tide, skriver de.

annonse
I store deler av Sør-Norge er det meldt om kraftige vindkast, storm og kuling mandag. Det gjelder særlig i områdene langs kysten.

Mandag morgen og formiddag var det ventet vindkast opp mot 30 meter per sekund på kysten av Hordaland, ifølge meteorologene.

Meteorologene mener dette været er svært uvanlig på denne tiden.

– Ja, det blåser kraftig. Hadde dette vært på høsten, ville det ikke vært så uvanlig. Men nå i juli er det jo det, sier meteorolog Lars Andreas Selberg ved Meteorologisk institutt.

annonse

På grunn av mye vind må folk ta forhåndsregler de vanligvis ikke må midt på sommeren.

– En bør være forsiktig, og det er ikke anbefalt å gå ut i småbåt. Det blir høye bølger og veldig ufyselige forhold ved kysten. De som bor i områder med vind fra nord og nordvest, må tenke på å feste løse gjenstander, avslutter Selberg.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon