- Resett - https://resett.no -

6. juli i Norge: Hovedredningssentralen ber fjellvandrere om å grave seg ned i tide

Mandag er det meldt om mye vind i Sør-Norge. Hovedredningssentralen ber fjellvandrere om å grave seg ned i tide og minner om at båtfortøyninger bør sjekkes.

Hovedredningssentralen minner om fjellvettreglene for folk som skal ut på tur der hvor det fortsatt ligger snø.

– Ikke vent med å søke ly til du er utslitt. Du blir mer sliten av sterk vind. Bruk vindsekken, eller grav deg ned i snøen i tide, skriver [1] de.

annonse
I store deler av Sør-Norge er det meldt om kraftige vindkast, storm og kuling mandag. Det gjelder særlig i områdene langs kysten.

Mandag morgen og formiddag var det ventet vindkast opp mot 30 meter per sekund på kysten av Hordaland, ifølge meteorologene [2].

Meteorologene mener dette været er svært uvanlig på denne tiden.

– Ja, det blåser kraftig. Hadde dette vært på høsten, ville det ikke vært så uvanlig. Men nå i juli er det jo det, sier meteorolog Lars Andreas Selberg ved Meteorologisk institutt.

annonse

På grunn av mye vind må folk ta forhåndsregler de vanligvis ikke må midt på sommeren.

– En bør være forsiktig, og det er ikke anbefalt å gå ut i småbåt. Det blir høye bølger og veldig ufyselige forhold ved kysten. De som bor i områder med vind fra nord og nordvest, må tenke på å feste løse gjenstander, avslutter Selberg.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474