Norske muslimer under demonstrasjon mot ytringsfriheten i Oslo i 2006. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
annonse
annonse

Ytringsrett uten å godta motytringar?

Det er litt av eit paradoks at enkelte krev ytringsfrihet, samtidig som dei ikkje aksepterer motytringar eller kritiske spørsmål. Det er nok fleire grupperingar som kan havna i denne grøfta, både religiøse og politiske. Kravet om å vera korrekt heng tungt over landet.

Konkret: Islam er blitt vår nye religiøse kjæledegge. Både venstresosialist og kristen er med på jubelen over eit ekspanderande islam. Eg fattar det ikkje.

annonse

Les også: Kulturrehabillitering og koranskoler kan likestilles med grov omsorgssvikt

Tilhengarane krev respekt for si tru, og rett til å ytra seg på vegne av sin religion. Det skulle berre mangla. Det ligg i vår kultur å respektera andre sine politiske og religiøse oppfatningar. Problemet oppstår når slike grupper ikkje aksepterer kritiske spørsmål. Eller, verre: Når godtruande nordmenn heller ikkje aksepterer at me er kritisk til islam si lære og tankegang.

Eg er skeptisk til den måten me omfamnar ein religion og eit samfunnsyn som korkje aksepterer vår liberale kultur, eller er spesielt interessert i å verta integrert, i klartekst: Verta ein av oss.

annonse

Når det er sagt, eg er heller ikkje spesielt begeistra for «kristne» grupperingar som insistererer på å vera seg sjølv nok, isolert i lag med sine eigne. Som muslimar ofte er.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon