Voldelige og knelende demonstranter er nyttige idioter for den nyliberale maktelite. Foto: REUTERS /John Sibley
annonse
annonse

Amerika er ikke midt i en revolusjon, det som foregår er et reaksjonært kupp.

Valget av Donald Trump, og Brexit, var et sjokk for den globalistiske, nyliberale elite, som skrekkslagne opplevde at de ble tvunget ut av sine maktposisjoner.

Dette hevder Sohrab Ahmari i en artikkel i The Spectator. Ahmari er debattredaktør i New York Post.

annonse

Denne trusselen mot de nyliberale maktposisjonene forklarer den voldsomme uroen vi ser i amerikanske byer, og som også har spredd seg til Europa.

– Plyndring, pøbel, massiv lovløshet, ramponeringen av statuer og sinnsyke slagord som #DefundPolice – alt dette skremmer vettet av vanlige amerikanere. Mange konservative føler USA står overfor en revolusjon som er et angrep på selve grunnmuren for den amerikanske orden, skriver Ahmari.

Men dette er ikke en maoistisk eller marxistisk revolusjon.

annonse

– Det er en motrevolusjon, styrt av den nyliberale klasse: akademia, media, multinasjonale selskaper, «eksperter» og Big Tech. Fienden for disse er den nasjonalistiske revolusjonen fra 2016.

Så pøbelen i gatene og den nyliberale eliten marsjerer sammen, og kneler sammen. Målet er ikke noe radikalt nytt, men en retur til situasjonen før Trump, før Brexit:

– Åpne grenser, frihandel uten begrensninger, en aggressiv kulturell liberalisme og et teknokratisk globalt styre som kastrerer demokratiet og politikken.

Big Business støtter radikale bevegelser som Black Lives Matter. Men Ahmari spør:

– Er det noen som tror Walmart og Facebook (…) støtter en bevegelse som genuint truer deres materielle interesser?

Ahmari svarer et klart nei på sitt eget spørsmål. Han har tidligere sammenlignet opptøyene i USA med den arabiske våren. Og som alle vet: Resultatet av den arabiske våren ble ikke som demonstrantene i gatene så for seg.

BLM og Antifa drømmer kanskje om et marxistisk samfunn, men de brukes altså som nyttige idioter i kampen mot den nasjonalkonservative bølgen.

Les også: Black Lives Matter: Marxisme, kaos og apartheid

annonse

Nederlag

– De siste fire år har alle skitne triks i boken blitt brukt for å stanse marerittet av nasjonalkonservatisme og populisme, hevder Ahmari.

Men de nyliberale elitene har lidd nederlag. De tapte Brexit, og måtte etter tre år gi opp forsøket på å omgjøre resultatet av folkeavstemningen. De klarte ikke å avsette Trump, tross påstander om «collusion», drømmen om riksrett, og utallige angrep på Trump og hans støttespillere.

– Trump overlevde alt. Nå kommer en ny bølge av opprørere og gale ikonoklaster, som aktivt oppmuntres av store selskaper og Demokratene, som samtidig nekter barnefamilier å begrave sine nærmeste utendørs eller besøke parker, begrunnet med risikoen for å bli smittet av Covid-19.

Les også: Høyre-statssekretær deltok i demonstrasjonen i Oslo: – Det er vår fordømte plikt å si ifra når vi ser rasisme

Opptøyene handler mer om politisk korrekthet enn økonomisk rettferdighet, mener Ahmari. Og få er mer politisk korrekte enn den profesjonelle elite, «laptop-klassen», som lærer sine barn den «riktige» måten å diskutere rase, kjønn og seksualitet. Skolene følger opp, og bedriftene som ansetter krever at man behersker det nye språket.

– Men arbeiderklassen sliter med dette nye språket. Selv når de mener godt, så får de det ikke helt til, noe som særlig skyldes at reglene endres konstant.

Den nyliberale klassen har bygd en undertrykkende mekanisme som skal sørge for at de forblir på toppen og de avskyelige blir holdt nede. Særlig de som stemte feil i 2016.

– Så ikke kall dette en venstrevridd revolusjon. Flaggene, demonstrasjonene, knelingen og det nye språket viser at dette er en motrevolusjon. Utfallet forblir usikkert, men klassekrigen er utvilsomt på vei mot oss.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon