Kulturminister Abid Raja besøkte nylig Kistefossmuseet. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix
annonse
annonse

Venstres Abid Raja har sagt ja til å stille til valg for fire nye år på Stortinget og varsler nå at han «vurderer å ikke stille som lederkandidat på landsmøtet».

Den mediakåte kulturministeren ønsker egentlig å bli partileder, men vil ifølge ham selv ikke skape en intern lederstrid.

– For å stanse spekulasjonene vil jeg derfor alt nå si: Jeg vurderer å ikke stille som lederkandidat på landsmøtet, sier Raja.

Han begrunner det med at han vil unngå en intern maktkamp, men sier samtidig at «mer enn 50 prosent» av ham ønsker å bli partileder.

annonse

– Det jeg frykter er ikke å tape, det er den splittende kampen jeg frykter, sier Abid Raja.

Les også: Abid Raja er en frekk, populistisk pakistaner – hans fiendtlighet mot det norske er farlig

Etter at nåværende Venstre-leder Trine Skei Grande 11. mars kunngjorde at hun ville trekke seg på Venstres neste landsmøte, er det mange som vil bli ny leder i mikropartiet.

annonse

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn brøt i slutten av mai tausheten og kunngjorde at han stiller som kandidat til ledervervet. I tillegg til kulturminister Abid Raja nevens næringsminister Iselin Nybø, kunnskapsminister Guri Melby og de nåværende nestlederne Ola Elvestuen og Terje Breivik som kandidater.

Raja tror at hvis de greier å samarbeide så vil Venstre se nye høyder som gjør sperregrensen til kun en liten ås.

– Det går ikke an å avskrive noen. Fordelen er at denne gjengen, hvis vi greier å samarbeide, kan ta partiet langt over sperregrensen, sier Raja til VG.

På grunn av koronakrisen blir landsmøtet først holdt i slutten av september.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon