Danmarks flagg. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
annonse
annonse

En 22 år gammel dansk statsborger som har vært etterlyst for å ha latt seg verve til en terrororganisasjon, er pågrepet på flyplassen i København.

Ifølge NTB, skal 22-åringen fremstilles for varetektsfengsling bak lukkede dører i retten i Glostrup onsdag, opplyser dansk politi. Mannen ble pågrepet tirsdag etter innreise fra Tyrkia. Han har siden 2017 vært etterlyst internasjonalt, og i fjor ble han begjært utlevert fra Tyrkia.

Vedkommende er blant annet siktet for overtredelse av den danske straffelovens paragrafer om å fremme en terrororganisasjons virke og for å ha oppholdt seg i en såkalt forbudssone.

annonse

I november i fjor ble en 28 år gammel dansk statsborger pågrepet på flyplassen i den danske hovedstaden ved ankomst fra Tyrkia. 28-åringen hadde tidligere fått en dom på fire års fengsel i Tyrkia for å ha sluttet seg til den ytterliggående islamistgruppa IS.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon