Foto: Francois Lenoir / Reuters / NTB scanpix
annonse

Enten du foretrekker middelhavslandene, helgetur til Riga eller planlegger norgesferie i år, finnes det mange turistattraksjoner å la seg provosere av. Resett viser deg hvor du fortsatt finner slavestatuer og blackface. 

Begynte i USA

Etter drapet på afroamerikanske George Floyd i Minnesota, USA, har aktivister tatt til orde for å rive historiske statuer, dekke over malerier og endre stedsnavn som påstås å krenke eller undertrykke ikke-hvite mennesker.

annonse

Selv om aktivistene delvis har lykkes, har Europa fortsatt en rik kulturhistorisk arv, herunder språklige uttrykk, stedsnavn og billedkunst, fra kontinentets kontakt med Afrika og Midtøsten gjennom mange tusen år.

Over hele Europa finner vi turistattraksjoner og severdigheter som fremstiller afrikanere, maurere og tyrkere mer eller mindre fordelaktig. Her følger et knippe reisemål i Europa for deg som ønsker å la deg krenke – eller bare vil oppleve attraksjonene mens de fortsatt står på sokkelen.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

annonse

LOGG INN

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Kim Nord
Journalist - kim@resett.no - Kim Nord har forskerutdanning i statsvitenskap, mastergrad i offentlig administrasjon og kompetanse i universitetspedagogikk. Redaksjonelle ansvarsområder er de tyskspråklige land, Øst-Europa og Russland.