Harvard University i Cambridge saksøker Trump-administrasjonen sammen med Massachusetts Institute of Technology (MIT). Arkivfoto: Charles Krupa / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Universitetene Harvard og MIT har bedt en domstol blokkere en ordre fra president Donald Trumps administrasjon om å kaste ut utenlandske studenter, ifølge NTB.

Utenlandske studenter som til høsten får all sin undervisning på nett under coronakrisen, mister rett visum til USA, kunngjorde immigrasjonsmyndigheten ICE mandag.

Nå har de to anerkjente universitetene levert sitt søksmål i en distriktsdomstol i Massachusetts for å stoppe prosessen.

annonse

– Vi kommer til å forfølge denne saken med styrke, slik at våre internasjonale studenter, og internasjonale studenter på institusjoner over hele landet, kan fortsette med sine studier uten trussel om deportasjon, sier Harvards president Lawrence Bacow i en uttalelse onsdag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon