Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby leder også Venstre programkomité, som jobber med et utkast til partiprogram for perioden 2021–25. Her er hun fotografert på Lambertseter videregående skole i Oslo nylig. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Venstres Guri Melby mener Ap-leder Jonas Gahr Støre setter Parisavtalen i spill ved å utfordre klimapolitikkens «forurenser betaler»-prinsipp.

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby tar til orde for at de som forurenser mer også skal betale mer, skriver Dagbladet.

– Vi vet at klimaavgifter virker. Utslippene hadde ikke gått ned nå uten avgifter, sier Melby.

annonse

I forrige uke uttalte Ap-leder Støre at klimapolitikkens «forurenser betaler»-prinsipp for ofte slår urettferdig ut – og han åpnet for en nyansering.

– De med sterke skuldre må ta mer. Og de som ikke har noe valg, må til en viss grad skånes, sa Støre.

Melby mener dette forslaget kan få alvorlige konsekvenser for Parisavtalen.

annonse

– Med hans forslag risikerer vi å sette klimapolitikken i bero. Det har vi ikke tid til. Hvis Støre har tenkt å redusere avgiftsnivået på utslipp, setter han hele Parisavtalen i spill, sier Melby.

Hun vil derimot at Venstre skal gå inn for at de økte avgiftene kombineres med skattelette som skal være størst for dem med vanlige lønninger.

– Målet er at det skal være et nullsumspill mot økte avgifter, sier hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon