Statsminister Erna Solberg danset sammen med sykepleierne Ida Larsson Gerø og Marie Bachke Lian på Rikshospitalet 12. mai i år. Videoen ble delt på Tik Tok, og statsministeren skaffet seg appen i den forbindelse. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
annonse
annonse

Flere i regjeringen har installert Tik Tok appen – inkludert statsminister Erna Solberg. USA frykter at brukerdata fra Tik Tok kan bli overført til Kina.

India innførte forbud mot appen i forrige uke. USA vurderer å gjøre det samme. EU, Danmark, Nederland og Storbritannia har alle åpnet sak, skriver NTB.

Det fryktes at Tik Tok appen kan misbrukes til storstilt innsamling av personopplysninger, deriblant om barn. Tik Tok eies av kinesiske Byte Dance. Som NTB skrev onsdag, er det likevel ingen myndighetsorganer i Norge som har gjort noe forsøk på å undersøke appen nærmere.

annonse

NTB skriver etter en kartlegging som de har gjort så viser det nå at flere regjeringsmedlemmer har opprettet brukere på Tik Tok.

Erna Solberg (H) lastet ned appen i forbindelse med at hun deltok i en dansevideo med sykepleiere på Rikshospitalet.

Politiets sikkerhetstjeneste

annonse

Seniorrådgiver Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) forteller til NTB at det ikke er gjort noen spesifikk vurdering av hvor trygt det er for regjeringsmedlemmer å ha Tik Tok.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon