Nettsiden spleis.no, som drives av Sparebank1, aksepterer pengedonasjoner til de som har utført kriminelle handlinger. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix / Skjermbilde Spleis.no
annonse
annonse

De to han han skal hjelpe er  unge med muslimsk bakgrunn.
Søndag skrev Resett om den 21 år gamle mannen som fikk politiet på døren hjemme hos foreldrene. Han ble ilagt en bot på 12 000 kroner for å ha kastet gjenstander på SIAN-leder Lars Thorsen.

Mannen nektet å skrive under på forelegget.

Nå har det lykkes butikkinnehaver Wakas Mir å samle inn hele 80.000 for å dekke bøtene til de som kastet mot den lovlige markeringen på Mortensrud, en utsatt bydel i Oslo syd med høy andel innvandrere og store gjengproblemer.

annonse

Ifølge Mir har de 80.000 kommet fra private individer, skriver Utrop.

– Jeg har anbefalt at boten betales, så blir man ferdig med det. Men dersom det kommer frem at noen har blitt skadet på grunn av kastingen, vil jeg holde tilbake penger, sier Mir til den flerkulturelle avisen.

De to han han skal hjelpe er  unge med muslimsk bakgrunn, som han ikke kjenner personlig, men via bekjente i nærmiljøet.

annonse

Les også: Mannen som samler inn penger til eggkastere har tidligere samlet inn til Koran-skoler
Samlet inn

Wakas Mir har tidligere samlet inn penger for koranskoler.

«Hjelp oss ved å støtte koranskole for yateem barn. Alle pengene vi samler inn sendes direkte til koranskolen», skrev han.

I beskrivelsen bekrefter Spleis.no at Aslam Mir får alle pengene han samler inn på sin egen konto.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon