Ruter er i ferd med å gradvis fjerne klistremerkene på setene slik at passasjerer kan ta i bruk flere seter og spre seg mer i transportmidlene. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Avstandsreglene for sosial distansering endres i kollektivtrafikken.

Passasjerene kan dermed ta i bruk flere seter og spre seg mer i transportmidlene.

Helsedirektoratet har revidert veilederen om smittevern i kollektivtransport. Basert på en trafikklysmodell med grønne, gule og røde tiltaksnivå, er kollektivtrafikken i Norge nå på gult nivå.

annonse

– Ved å sitte skulder ved skulder er det mulig å begrense ansiktskontakt, noe som er viktig for å begrense smitte, heter det i en pressemelding fra Ruter.

Det anbefales fortsatt å holde avstand, men sitteplasser prioriteres foran ståplasser for å begrense kontakt ansikt til ansikt.

Oslos byråd for miljø og samferdsel, Arild Hermstad (MDG), er glad for nyheten.

annonse

– Jeg er glad for at de nasjonale helsemyndighetene har hørt på Oslo. I praksis har tiltakene til nå ført til at de som er heldige og får sitte, kan holde god avstand, mens resten har stått ansikt til ansikt i midtgangen. Med de nye retningslinjene kan flere sitte, og det blir mindre trengsel i midtgang og ved dører, skriver han i en epost til NTB.

De nye reglene vil øke kapasiteten med 60-70 prosent. De første seteradene på buss og trikk beholdes avsperret av hensyn til smittevern for fører.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon