President Donald Trump fotografert før en middag med Mexicos president i Det hvite hus. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

USAs høyesterett behandler torsdag kravene om at president Donald Trump må gi etterforskere og Kongressen tilgang til hans selvangivelser.

Trump har påberopt seg immunitet som president. Representantenes hus har flere komiteer som gransker president Donald Trump, Trump-organisasjonen og hans familie for å få tilgang til opplysningene om hans finanser.

Cyrus Vance som er statsadvokaten i New York som selv er demokrat, undersøker samtidig om Trump brøt loven om valgkampfinansiering ved å betale en pornoskuespiller og en tidligere Playboy-modell for å holde munn om forholdet til ham under valgkampen, skriver NTB.

annonse

Selv om Trump skulle måtte gi fra seg selvangivelser og andre papirer, er det ikke klart hvor mye av opplysningene som faktisk til slutt blir offentlig.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon