Migrantene jubler etter å ha blitt plukket opp av norskeid skip i Middelhavet. Siv Jensen mener rederier driver med menneskesmugling. Foto: (AP Photo/Renata Brito) / Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

Frp-leder Siv Jensen har fått nok av det norske skipet Ocean Viking som har plukket opp migranter i Middelhavet.

Mandag kveld kunne norskeide «Ocean Viking» legge til kai på Sicilia. Ombord hadde de med seg 180 migranter som de plukket opp i Middelhavet. Alle migrantene har nå fått gå i land.

I Norge er Siv Jensen er rasende på Ocean Vikings redningsaksjon. Hun åpner for å straffeforfølge rederier som bidrar til menneskessmugling til Europa.

annonse

– I praksis er dette et kynisk politisk spill, og hjelpeorganisasjoner er faktisk med på å sponse menneskesmugling, noe også rederier som leier ut skip til denne virksomheten, har ansvar for, uttalte Frp-lederen til VG.

Les også: Kriminelt å dra på hytta, men under koronanedstengingen var Norge åpent for asylsøkere

– Arrester kapteinen

annonse

Saken har fått stor oppmerksomhet på sosiale medier. I kommentarfeltet til Nettavisen har det vært heftig diskusjon om hva som bør gjøres med migrantene som plukkes opp i Middelhavet.

– Alle vil selvsagt redde dem fra å drukne. Useriøst og frekt å påstå noe annet. Og NRK og TV2 driver sin pågående propaganda for disse “ferjene” som hjelper menneskesmuglere med å frakte migranter fra Afrika til Europa. Selvsagt legger mange ut på havet når folk lokker dem med at det ligger skip like utenfor Afrika som vil bringe dem videre til Europa, skriver en person.

– Hjelp migrantene opp av vannet og send de tilbake til Afrika. Hvorfor setter Ocean Viking kursen mot Italia? Hvem er kaptein på dette skipet? Arrester han for menneskesmugling, skriver en annen.

Andre hyller Siv Jensen, mens noen mener Frp gjør dette for å skaffe seg velgere.

– Frp og Siv Jensen burde satt ned foten fra dag 1 da de satt i regjering. Hvor mange bilder har ikke NTB av en smilende Siv sammen med Erna Solberg? De to var/er bestevenner. Er dette troverdig?, spør en person.

– Enig med Siv. Båten bør tas i arrest og mannskap/kaptein/rederi tiltales for menneskesmugling. Det er på høy tid å få stoppet disse asyl-aktivistene som undergraver norske og europeiske interesser, skriver en annen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon