Ilhan Omar på en pressekonferanse i St. Louis 7. juli. Foto: Brandon Bell/Getty Images/ AFP
annonse
annonse

Ilhan Omar (D) er en radikal politiker på venstresiden av det demokratiske partiet i USA. Hun tar til orde for å demontere institusjonene.

Det holder ikke med å avfinansiere politiet, mener Omar. Alle systemer og institusjoner som bidrar til undertrykkelse må demonteres, skriver Breitbart.

annonse

 

 

Omar får støtte av Rashida Tlaib (D), som også er en del av The Squad, firerbanden som danner en klikk på ytterste venstre av amerikansk politikk.

annonse

«Min søster @IlhanMN sier det best. Vi må demontere hele systemet av undertrykkelse, overalt hvor vi finner det.»

Les også: Journalist hevder Ilhan Omar (D) var gift med sin egen bror

Hun får svar i kommentarfeltet:

«Det (systemet) er så undertrykkende at det tillot en jente fra et land ødelagt av krig bli statsborger, få en universitetsutdannelse, bli kongressrepresentant og være i stand til å gi nesten 1 million dollar til sin nye ektemanns firma ved hjelp av bidrag til hennes politiske kampanje.»

Denne ektemannen traff Omar gjennom utroskap, en skandale som medførte rettssak og søksmål.

Les også: Ilhan Omar, en levende såpeopera

Omar peker i sin tale på at sorte mennesker rammes hardere av Covid-19 enn hvite mennesker. Dette er en trend som kan ses i de fleste vestlige land, også Sverige og Norge. Om dette skyldes systematisk undertrykkelse er derimot ikke avklart.

Men Omar mener systemene for undertrykkelse er knyttet sammen, og har tidligere støtte Black Lives Matter-bevegelsens krav om å avfinansiere politiet. Men det er ikke nok.

annonse

– Man kan ikke reformere et departement når det har råtnet på rot. Det man kan gjøre er å bygge noe nytt. Dette er vår mulighet, du vet, som en by, å komme sammen, ha en samtale om hva offentlig sikkerhet handler om, og hvem som står bak og forsterker den farligste kriminaliteten som finner sted i våre samfunn.

Les også: Antall svarte drapsofre øker voldsomt etter BLM-protestene

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon