SV-politiker Karin Andersen poserer med utvist innvandrer Mahad Mahumud. Torstein Bøe / NTB scanpix
annonse
annonse

– Veldig få flyktninger har evne til å integreres i et høykostland som Norge.

Høyres innvandringspolitiske talsperson Ove Trellevik har foreslått å enten redusere eller kutte ut inntak av kvoteflyktninger i den kommende stortingsperioden.

Dette har fått Karin Andersen fra SV til å reagere. Hun skriver i Dagbladet at politikken som Høyre foreslår er en oppskrift på mer humanitær krise og mindre samarbeid, samt at den bryter med våre menneskerettslige forpliktelser. Andersen mener også at Høyre har glemt en viktig ting. Asylpolitikk dreier seg ikke om penger, slik som skattelette – det er mennesker på flukt.

annonse

Les også: Flyktninghjelpen og Noas hardt ut mot flyktningforslag i Høyre

Ove Trellevik svarer med å si at veldig få flyktninger har evne til å integreres i et høykostland som Norge. Det er årsaken til at integreringen er tidkrevende og krever store ressurser. Han vil at Stortinget skal vedta regjeringens forslag til en ny integreringslov. Den skal skape en mer målrettet kvalifisering inn i yrkeslivet. Men inntil integreringen lykkes, vil han at Norge ikke skal ta imot flere kvoteflyktninger.

– SVs Karin Andersen skrev et innlegg der hun som vanlig rakker ned på sine politiske konkurrenter med beskyldninger om manglende forståelse av solidaritet. SV synes tydeligvis det er viktigere å diskutere antall flyktninger til Norge enn å sørge for hjelpe flest mulig av dem som trenger hjelpen mest, svarer Ove Trellevik i Dagbladet.

annonse

Les også: Høyre vil nekte å behandle asylsøknader fra søkere som har reist gjennom trygge tredjeland

HanTrellevik mener at dette egentlig en rent følelsesstyrt debatt om å kjøpe seg god samvittighet. Høyre derimot vil ha en debatt om effektiv bruk av ressurser, slik at vi kan hjelpe flest mulig sårbare mennesker, uavhengig hvor de befinner seg. Han sier at det er å vise internasjonal solidaritet i praksis.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon