Mann testes for COVID-19 ved Almaty i Kasakhstan 5. juli 2020. Foto: Ruslan Pryanikov / AFP / NTB scanpix
annonse
annonse

Kinas ambassade i Kasakhstan slår alarm om ny, ukjent lungesykdom som skal være dødeligere enn COVID-19.

Advarselen kommer etter at tallet på tilfeller av lungebetennelse i Kasakhstan skjøt i været i juni måned.

– Dødsraten for denne sykdommen er mye høyere enn for det nye coronaviruset. Landets helsedepartement gjennomfører sammenlignende undersøkelser av lungesykdomsviruset, men har fortsatt ikke identifisert viruset.

annonse

Les også: Mongolia i alarmberedskap etter utbrudd av Svartedauden – deler av landet stenges ned

Dette hevder ambassaden i sitt seneste reiseråd til kinesiske turister, som bes «være oppmerksomme på situasjonen og ta forholdsregler for å redusere infeksjonsrisikoen».

Ambassadens advarsel om en ny, ukjent lungebetennelse imøtegås av Kasakhstans myndigheter, som påstår at det dreier seg om vanlig lungebetennelse.

annonse

Uavhengig av hvem som har rett, gjorde smittetallene et kjempebyks forrige måned. Da ble det registrert 628 dødsfall relatert til lungesykdom. Til sammenligning er det registrert 1.772 slike dødsfall i hele år.

Les også: Sentral-Asia velger Tsjernobyl-strategi: – Ikke coronavirus hos oss

Kasakhstans myndigheter bekrefter at rundt 600 personer daglig diagnostiseres med lungebetennelse, hvorav 350 til 400 personer legges inn på sykehus.

I tillegg forbereder myndighetene seg på en andre bølge med COVID-19-smitte. Pr. 9. juli hadde Kasakhstan 53.000 påviste tilfeller av COVID-19, hvorav 264 døde. Daglig smittetall har økt fra 905 pr. 30. juni til over 1.600 pr. 4. juli, ifølge Worldometers.info.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon