Kultur- og likestillingsminister Abid Raja markerte åpningen av Oslo pride 2020 med å kjøre zipline ned Holmenkollbakken med et regnbueflagg på ryggen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse
annonse

KrF ble overkjørt og regjeringen varslet lovparagraf mot konverteringsterapi våren før valget. Nå utfordres forbudet av forsinkelser i helt nødvendig utredningsarbeid.

Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V) sier nå at «vanskelig å anslå» når utredningsarbeidet kan bli ferdig. Begrunnelsen er coronaepidemien.

Rajas forgjenger Trine Skei Grande var i høst tydelig på at målet var et stortingsforslag våren 2021. Men nå er utredningsarbeidet forsinket.

annonse

Til Vårt Land sier Raja:

– I likhet med mange andre pågående arbeider har Covid-19 dessverre ført til forsinkelser også i dette arbeidet. På det nåværende tidspunkt er det derfor vanskelig å anslå når utredningsarbeidet kan ferdigstilles.

Store forsinkelser kan føre til at saken utsettes til etter valget 2021, som ifølge meningsmålinger trolig vil medføre et regjeringsskifte.

annonse

Les også: FN ber Norge forby «homoterapi»

TV-serie

Fjorårets debatt ble utløst av VGTVs serie «Homoterapi».

I Stortinget er det et praktisk flertall for forbud mot homoterapi. Men regjeringspartiet Kristelig Folkeparti vil ikke ha et slik forbud, da dette ville bryte mot religionsfriheten.

Raja på sin side mener andre forhold veier tyngre:

– Mitt personlige og politiske syn er at religionsfriheten ikke bør gi rett til å påføre andre skam og skyldfølelse, og at den enkeltes frihet ikke kan begrenses av andres religiøse moral. Det er imidlertid lettere å fordømme dette fra et personlig og politisk ståsted. Det er dermed ikke ensbetydende med at det er enkelt å forby alle slike handlinger.

annonse

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon