Det var langt mellom maskene i Moskva 6. juni 2020, til tross for maskepåbud, her langs Moskvas elvebredder i nærheten av Park Kultury. Foto: Moscow News Agency / Reuters / NTB scanpix
annonse
annonse

Coronaviruset ankom med kinesere, men ble spredt av vår usikkerhet og forfengelighet. Det viser maskebruken som vi har sett under pandemien.

En pandemi bryter ut

Jeg oppholdt meg i Russlands hovedstad Moskva da coronaviruset begynte å spre seg rett etter nyttår. Dermed fikk jeg en sjelden anledning til å studere hvordan en pandemi bryter ut i en global metropol med 15 millioner innbyggere.

annonse

Selv om forskjellene er mange mellom Oslo og Moskva – og Paris, Wien og Aten – tror jeg visse ting er felles for europeere. På den ene siden er vi individualister som ønsker å skille oss ut. Samtidig tør få være den første til å gjøre det.

I et halvt år har jeg fulgt maskebrukens utvikling her i Moskva. Det begynte med usikkerhet, gikk over i forfengelighet, og rant til slutt ut i likegyldighet.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon