Tre kvinner er knivstukket i Sarpsborg sent tirsdag kveld. To av dem er kritisk skadd. Politiet har bevæpnet seg og pågrepet en person. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse

Tre kvinner ble knivstukket i Sarpsborg i natt, en kvinne døde senere av skadene, mens ytterligere en person er hardt skadd.

Etter det Resett kjenner til skal den avdøde være en norsk kvinne i 50-årene som ble drept ved busstasjonen i sentrum av Sarspborg. Politiet opererer foreløpig ut fra den hypotesen at dette offeret var «tilfeldig». Til de to andre var det en relasjon, ifølge politiet.

En time etter politiet mottok første melding, ble gjerningsmannen pågrepet.

annonse

Ifølge Resetts kilder skal det være en mann med somalisk bakgrunn som er pågrepet. Vi har søkt Øst Politidistrikt for en kommentar til dette, men så langt uten å få svar.

I en pressemelding onsdag formiddag oppgir politiet at de har siktet en mann på 31 år for drap og drapsforsøk.

– Så langt har vi fått stadfestet at gjerningsmannen har en relasjon til to av ofrene. Politiet har per nå ikke opplysninger om at det er en relasjon mellom gjerningsmannen og avdøde, sier politiinspektør Agnes Beate Hemiø i en kommentar.

Han skal ha vært tiltalt, men ikke tidligere straffedømt for vold.
annonse

Politiet ønsker å avhøre 31-åringen i løpet av onsdag.

– Undersøkelser av vedkommende og politiets kontakt med ham så langt, tilsa at han ble fremstilt for lege og ble senere innlagt på sykehus. Politiet undersøker nå om mannens psykiske helse har hatt betydning for hendelsesforløpet, heter det i en pressemelding.

– Jeg er på vei til å møte klienten min nå. Det er planlagt avhør i dag. Jeg har ingen kommentarer utover det, sier siktedes forsvarer, Vigdis Brandstorp, til VG.

– Kjent fra moskeen

TV 2 har møtt mannen som åpnet døra for gjerningsmannen, som deretter tok seg inn og stakk kona hans i armen.

annonse

Mannen vil ikke stå frem med navn, men sier følgende til om han kjente gjerningsmannen:

– Jeg kjenner han ikke personlig, men jeg har hilst på han i moskeen og vet hvem han er, sier han.

På en pressekonferanse kl 12 sier politiet at vedkommende er «norsk statsborger, men ikke etnisk norsk». De sier også at han er fremstilt for lege for å undersøke den psykiske helsetilstanden.

Østlandsnyhetene ØN24 skriver på sin Facebook-side at de har opplysninger om at mannen er «tilhørende det somaliske miljøet i Sarpsborg.»

Noen av ofrene har samme etnisk bakgrunn som gjerningsmannen, sier politiet på pressekonferansen, men det gjelder ikke kvinnen som er død.

Politiet sier på spørsmål fra journalister at det «så langt ikke er aktuelt å utvide siktelsen til å gjelde terror», men at det «kan endre seg underveis i etterforskningen.»

Andre kilder hevder at den siktede mannen har vært i Barnevernets søkelys, men det er ikke bekreftet om det har noen betydning for motivet bak knivstikkingen.

Les også: Øyenvitne forteller om pågripelsen av Sarpsborg-knivstikkeren

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse